پرزگیر لباس mic بوق دانلود قالب قالب رایگان فروشگاهی وردپرس دانلود اسکریپت قالب وردپرس دانلود فصل اول سریال شهرزاد دانلود شهرزاد به صورت کامل دانلود فصل بانوان جوکر 2 دانلود سریال غربت پدیده خودرو اینستاگرام بوق
حذف در پنل کاربری [X]
logo-samandehi ابر تورم جالب و وحشتناک آلمان در سال 1923 + تصاویر


ابر تورم جالب و وحشتناک آلمان در سال 1923 + تصاویر




تعریف ابر تورم


در اقتصاد ابر تورم زمانی اتفاق می‌افتد که یک کشور نرخ تورم بسیار بالا و معمولاً پرشتاب را تجربه می‌کند، به سرعت ارزش واقعی ارز داخلی از بین رفته و باعث می‌شود افراد جامعه دارایی‌هایشان را از پول محلی به حداقل برسانند. جمعیت به‌طور معمول به سمت نگهداری ارزهای خارجی پایدار تغییر مسیر می‌دهد. در چنین شرایطی سطح عمومی قیمت‌ها در یک اقتصاد به سرعت افزایش پیدا می‌کند و به عنوان یک ارز رسمی ارزش واقعی خود را از دست می‌دهد. در مورد ارزهای خارجی ارزش اقلام اقتصادی نسبتاً با ثبات مانده‌است.



ابر تورم آلمان


اواسط جنگ جهانی اول دولت آلمان تصمیم گرفت به جای استفاده از پول مالیات دهندگان برای تامین مالی جنگ از کشورهای دیگر قرض بگیرد. آلمانی‌ها مطمئن بودند که می‌توانند بدهی خود را با پیروزی در جنگ و تصرف سرزمین‌های صنعتی غنی از منابع و دریافت تاوان از متفقین شکست خورده پرداخت کنند. اما نتیجه برعکس شد. آلمان در جنگ شکست خورد و جنگ با بدهی‌های عظیم به اتمام رسید. علاوه بر این، معاهده ورسای آلمان را ملزم به پرداخت ۱۳۲ میلیارد مارک (۳۱. ۴ میلیارد دلار) به عنوان جبران خسارت‌های وارده به متفقین کرد.



اسکناس 100 تریلیون مارک ، موجود در موزه ملی ، تاریخی امریکا



دولت آلمان برای پرداخت بدهی‌ها شروع به چاپ پول کرد و از آن برای خرید ارز خارجی و سپس از آن برای پرداخت خسارت‌ها استفاده کرد. به زودی نقدینگی زیاد در بازار باعث تورم شدید و از کنترل خارج شدن قیمت‌ها شد. در ابتدا، تورم به تدریج افزایش می‌یافت، از هر دلار ۴.۲ مارک قبل از جنگ تا ۴۸ مارک به ازای هر دلار تا وقتی که معاهده امضا شد. سپس تورم به سرعت افزایش می‌یافت. در نیمه اول سال ۱۹۲۲، به هر دلار ۳۲۰ مارک و در پایان سال به هر دلار ۷۴۰۰ مارک رسید. در نهایت ارزش مارک به هر دلار ۴.۲ تریلیون دلار سقوط کرد.


قیمت طلا در آلمان 1918 تا 1924




داستان‌های آن روز‌ها هم وحشتناک و هم جالب است. پسری که مادرش او را برای خرید دو عدد نان فرستاده بود وسط راه متوقف شد و فوتبال بازی کرد، وقتی به مغازه رسید، قیمت ها بالا رفته بود و نتوانست حتی یک نان بخرد. مردی که برای خرید یک جفت کفش به برلین رفته بود وقتی به برلین رسید با آن پول فقط توانست یک فنجان قهوه و کرایه اتوبوس را پرداخت کند.




یک قرص نان به قیمت هزار میلیارد مارک

1/000/000/000/000 مارک







یک قرص نان به 460 میلیارد مارک

460/000/000/000 مارک



هر فرد آلمانی میلیارد‌ها مارک در جیبش داشت، اما هیچ چیزی نمی‌توانست با آن بخرد. یک قرص نان ۲۰۰ میلیارد مارک بود. با حقوق یک هفته حتی نمی‌شد یک فنجان قهوه خرید. ارزش مارک دقیقه به دقیقه کمتر می‌شد. رستوران‌ها منو‌ها را چاپ نمی‌کردند، زیرا تا وقتی غذا آماده می‌شد قیمت آن بالاتر رفته بود. اگر اولین فنجان قهوه را با ۵۰۰۰ مارک می‌خوردید برای دومین فنجان باید ۹۰۰۰ مارک پرداخت می‌کردید.




کارکنان چمدان و کوله پشتی با خود می‌بردند و در پایان روز دستمزدشان را در آن جمع می‌کردند، سپس به سرعت به نزدیکترین فروشگاه می‌رفتند و قبل از اینکه قیمت‌ها تغییر کند خرید می‌کردند. هر چند هفته اسکناس هایی با قیمت بالا و بالاتر به بازار می‌آمدند. تا جایی که اسکناس ۱۰۰۰ میلیارد مارکی هم به وجود آمد. ابرتورم در اکتبر سال ۱۹۲۳ به اوج خود رسید و اسکناس‌های ۱۰۰ تریلیون مارکی هم به وجود آمد و پول معنای خود را از دست داد.






کارگران و کارمندان در حال حمل مزد روزانه خود









اسکناس نایاب و قدیمی 25 میلیارد مارک آلمان 1923- 95 سال قدمت (اضطراری) با امضای دستی

این اسکناس و ده ها اسکناس متعلق به دوران تورم آلمان و قبل از آن در فروشگاه طاهاجون موجوده

برای خرید به قسمت اسکناسهای خارجی مراجعه کنید



مردم دیگر معامله نقدی نکردند و در عوض از معاملات کالا به کالا (خدمات) استفاده می‌کردند. بسیاری از پزشکان اصرار داشتند که قیمت سوسیس، تخم مرغ، زغال سنگ و امثالهم پرداخت شود. مردم یک جفت کفش را با یک تیشرت و ظرف قهوه مبادله می‌کردند.





ترس و بی اعتمادی اقتصادی همه جا گسترده بود. مردم طوری زندگی می‌کردند که گویی هیچ فردایی وجود ندارد. سالن‌های رقص و فروش کوکائین به شدت افزایش یافت. هیچ پول ثابتی برای خرید وجود نداشت. تنها اشیای ارزشمند واقعی، دارایی‌های ملموس مثل الماس، طلا، اشیای عتیقه و آثار هنری بودند. خیلی زود دزدی در کشور افزایش یافت. مردم شروع به دزدیدن هرچیزی از صابون و سنجاق سر تا لوله مسی و بنزین کردند.







در اواخر سال ۱۹۲۳، مارک با ارز جدیدی به نام رنتمارک جایگزین شد که ارزش آن به اندازه نرخ قدیمی مارک و ۴.۲ مارک به ازای هر دلار بود. آلمان به حالت عادی برگشت، اما کشور هرگز دوباره آن کشور نبود. پرل باک، نویسنده آمریکایی که در سال ۱۹۲۳ در آلمان بود نوشته است: «شهر‌ها هنوز آنجا بودند، خانه‌ها هنوز بمباران و ویرانه نشده بودند، اما میلیون‌ها نفر قربانی شدند. آن‌ها ثروت و پس انداز خود را از دست داده بودند، آن‌ها از تورم گیج و شوکه بودند و نمی‌فهمیدند که چطور این اتفاق برای آن‌ها افتاده و دشمن چه کسی بود و چه کسی آن‌ها را شکست داده بود. آن‌ها اعتماد به نفس و احساس اینکه اگر به اندازه کافی کار کنند می‌توانند سرپرست زندگی خود باشند را از دست داده بودند و هم چنین ارزش‌های اخلاقی، شایستگی و روحی خود را از دست داده بودند.»





شخصی در حال استفاده از اسکناس یک مارکی بجای کاغذ دیواری






زنان خانه داری که با اسکناس بی ارزش اجاق روشن می کند







کودکان در حال بازی با اسکناس هایی که به دلیل تورم شدید بی ارزش شده اند







مغازه دار اسکناس های اضافی را برای قرعه کشی در جعبه چای قرار می دهد







بانکدار برلین در حال چیدمان پول های بسته بندی شده







سه کودک در حال درست کردن بادبادک با اسکناس های باطله شده






بچه ها با اسکناس ها ی باطله بادبادک هوا می کنند






عکسی که قیمت بسیار بالا ی غذا در زمان تورم شدید را نشان می دهد






آگهی فروشنده : فروش ، تعمیر ، معاوضه و مبادله پول برای غذا در زمان تورم شدید. بسیاری از آلمانی ها در زمان تورم مبادله پایاپای انجام می دادند






کودکان در حال ساختن بلوک ساختمان با اسکناس های بی ارزش







اسکناس های بی ارزش جمع آوری شده برای سوزاندن







تمبر به ارزش ۵ میلیارد مارک







سکه 10 هزار مارک آلمان 1923






سکه 5 میلیون مارک آلمان 1923









ده ها اسکناس متعلق به دوران تورم آلمان و قبل از آن در فروشگاه طاهاجون موجوده


برای خرید به قسمت اسکناسهای خارجی مراجعه کنید







با عضویت در کانال تلگرام فروشگاه طاهاجون از تخفیف ویژه اعضا و قرعه کشی سالانه بهره مند میشوید.


همینطور از جدیدترین کالاها و مطالب و آخرین قیمتها مطلع میشوید.کافیست روی تصویر زیر کلیک کنید و عضو شوید.